Kurzy CŽV pro 2. stupeň KDP (pro děti ve věku 6 - 9 let) v Praze a v Olomouci

31.07.2019 18:11

Na teologických fakultách v Praze a v Olomouci se uskuteční v novém školním roce 2019/2020 kurzy celoživotního vzdělávání pro přípravu na vedení katechezí s dětmi ve věku 6 - 9 let podle programu KDP. Přihlásit se mohou zájemci, kteří mají již nějakou zkušenost s KDP, zejména je důležité absolvování některého z předchozích kurzů, nejméně jednodenního přehledového. Akceptujeme také přihlášky těch, kteří asistují v existujících átriích s dětmi předškolního věku. Na kurzu nebude z časových důvodů možné poskytnout elementární základy KDP, předpokládá se jejich znalost nebo dostudování z dostupné literatury.

Kurz CŽV se bude konat v rozsahu 32 vyučovacích hodin ve čtyřech sobotách. Obsah kurzu v Praze a v Olomouci bude stejný. 

Bonusem programu bude uvedení do přípravy prvokomunikantů podle KDP a představení pětiletého programu výuky náboženství ve školách nebo ve farnostech podle konceptu KDP. 

Katolická teologická fakulta v Praze:

Cyrilometodějská teologická fakulta v Olomouci:

Výuka začíná v 9:00 hod. a končí v 16:15 hod. 
Lektorkami kurzu jsou ThLic. Ing. Marie Zimmermannová, Th.D. a Mgr. Marcela Fojtíková Roubalová, PhD. 
 
Prosíme, šiřte tuto informaci mezi ty, o kterých víte, že mají o KDP zájem a základní povědomí. Těšíme se na setkávání s účastníky kurzů. 
Kurz pro nové zájemce o I. stupeň KDP pro děti ve věku 3-6 let plánujeme na další školní rok. Předběžně si zapisujeme zájemce a v případě většího zájmu budeme uvažovat o rychlejší alternativě.
Zpět

Novinky

100. výročí narození Sofie Cavalletti

08.08.2017 11:37
Dne 21. 8. 2017 by se Sofia Cavalletti, spoluautorka programu Katecheze Dobrého pastýře, dožila jednoho sta let. Při té příležitosti vám nabízíme krátký seriál o jejím životě a díle. Článek najdete v...

Plánované semináře a kurzy o KDP

03.05.2017 21:54
V sekci Kalendář akcí byly doplněny odkazy na podrobnosti a přihlašovací formuláře letních kurzů KDP. Počet míst je omezen, neváhejte! Zájemce o nový kurz zejména z Královéhradecké diecéze prosíme,...

Gesta a znamení při mši svaté - CZ a SK doplněné verze

14.02.2017 21:27
Upravili jsme materiály Liturgická gesta a znamení tematického celku Mše svatá pro I. stupeň. Text na kartách 20x20 cm ke kopírování v českém jazyce jsme převedli do psacího fontu písma. Přidali jsme...
Všechny články